Kernwaarden

Wij zijn een bedrijf dat staat voor stabiliteit, technische expertise, algemene studies, berekeningen, innovatie, lasten, ingenieurs en sterkte-stijfheid. Ons team van deskundige ingenieurs combineert technische kennis met een brede kijk op het geheel, om hoogwaardige oplossingen te bieden in diverse industrieën.

We streven naar stabiliteit, gebruiken geavanceerde berekeningen, stimuleren innovatie en begrijpen het belang van lasten en belastingen. Onze ingenieurs leveren betrouwbare ontwerpen die voldoen aan de vereiste sterkte en stijfheid. Bij STABILIS kunt u rekenen op hoogwaardige technische oplossingen die aan uw behoeften voldoen.

STABILIS staat voor volgende kernwaarden:

  • Stabiliteit
  • Technisch Onderlegd – Expertise
  • Algemene studies
  • Berekeningen
  • Innovatie
  • Lasten
  • Ingenieurs
  • Sterkte – Stijfheid

Stabiliteit

Stabiliteit van gebouwen is onze hoofd activiteit. Wij staan onze bouwpartners bij met raad en daad bij de realisatie van hun projecten. Hiervoor berekenen wij gebouwen in hout, staal of beton, bespreken wij de bekistingsplannen met de architect en bouwheer.
 
Indien nodig passen wij onze plannen aan en als dat niet kan, zullen we gefundeerd uitleggen waarom bepaalde zaken niet kunnen.

Technisch onderlegd - expertise

Het team bestaat uit ingenieurs (Master in de ingenieurswetenschappen) voor de berekeningen en de tekeningen worden gemaakt door medewerkers met minimaal een opleiding bachelor bouw. Elk project wordt geanalyseerd en gedetailleerd uitgewerkt.
 
Buiten stabiliteitsstudies stellen wij onze kennis ter beschikking voor expertises, gerelateerd aan de stabiliteit van de gebouwen. Wij zoeken mee de oorzaken van scheurvorming of andere schade in gebouwen. Voor expertisen in het kader van gerechtelijke geschillen werken wij samen met het expertisekantoor Arcon Experts.

Algemene studies

Buiten specifiek stabiliteits-technische projecten, verzorgen wij ook algemene studies die bouw gerelateerd zijn.
 
Hiervoor kunnen wij beroep doen op externe medewerkers die gespecialiseerd zijn in hun niche of domein. Wij coördineren dan het geheel.

Berekeningen

Elk project wordt doorgerekend. Voor de berekeningen gebruiken wij hoofdzakelijk rekensoftware van Buildsoft. Deze software wordt regelmatig geüpdatet, zodanig dat wij steeds met de meest recente versies werken.

Inovatie

Wij staan open voor innovatieve bouwtechnieken en/of oplossingen en voorstellen van de aannemer of architect. Nieuwe oplossingen zullen we bestuderen en toepassen indien ze goed bevonden worden, maar ook motiveren indien de voorstellen, volgens ons, niet voldoen.

Lasten

Al de lasten worden in rekening gebracht. Niet meer, niet minder.
 

Ingenieurs

De berekeningen worden door burgerlijk ingenieurs uitgevoerd.

Sterkte - Stijfheid

Sterkte & Stijfheid zijn essentiële onderdelen van de stabiliteitsstudies. Sterkte is essentieel om overduidelijke reden. Ook stijfheid is essentieel. Stijfheid behelst onder andere de doorbuiging van de elementen.

Als balken of platen te fel doorbuigen zullen deuren knellen, muren scheuren, ramen breken, … . Daarom is het belangrijk de vervormingen te controleren. Vervorming is trouwens vaak maatgevender als sterkte.

Trots op onze projecten

Bekijk hieronder enkele van onze recente en indrukwekkende gerealiseerde projecten waar we trots op zijn.

Deze projecten vertegenwoordigen onze toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en innovatie. Van architectonische hoogstandjes tot duurzame infrastructuur, elk project is zorgvuldig ontworpen en uitgevoerd om aan de hoogste normen te voldoen. Laat je inspireren door de diversiteit en het vakmanschap van onze gerealiseerde projecten.