Over ons

3e generatie burgerlijk ingenieur bouwkunde

STABILIS Ingenieursbureau stelt een dynamisch team ter beschikking onder leiding van ir. Willem Van himbeeck (3e generatie burgerlijk ingenieur bouwkunde) en staat het bouwteam bij vanaf de voorstudie tot de uitvoering.

STABILIS ingenieursbureau is gespecialiseerd in het maken van stabiliteitsstudies voor gebouwen zowel in de openbare- als de private sector. Dit omvat de studies van gewone- en gespecialiseerde funderingswerken, alsook de studies van structuurelementen in beton, staal, hout en samengestelde elementen.

Deze studies worden uitgevoerd volgens de geldende normen en technische voorschriften. Ook wordt rekening gehouden met de voorschriften opgelegd door de bevoegde instanties of door de opdrachtgever (bv. Vlaamse huisvestingsmaatschappij, VIPA, brandweer, specifieke veiligheids- en anti-inbraak voorschriften, enz.). Het invoegen van deze specifieke regels binnen een bepaalde studie vormt geen enkel probleem voor de werking van het bureau.

Voor expertises, opmetingen en dergelijke beschikken we over de laatste nieuwe betonscanner van Hilti, niveaumeters, vochtmeters, enz.

Het bureau beschikt over eigen kopieer-, scan- en afdrukapparatuur (papierformaten van A4 tot A0), uitgebreide technische bibliotheek, enz.

Willem wordt bijgestaan door het tekenbureau Plan2build bv.